Bijzonder project: van herenhuis naar koeienstal

Rumpt

Verhuizen van een statig herenhuis naar een voormalige koeienstal? Dat lijkt geen voor de hand liggende keuze. Toch waagde een familie uit Rumpt deze stap. En wie waagt, die wint!

Oplevering unieke woning aan de Linge

Aan de dijk in Rumpt hebben wij een voormalige koeienstal met monumentale waarde compleet gerestaureerd en verbouwd. Aan ons werd de opdracht gegund om aan deze stal een woonbestemming te geven: geheel in oude stijl, maar wel met alle gemakken en comfort van deze tijd. 

Een bijzondere bouwperiode

Alleen de buitenmuren bleven overeind. De rest mocht plat. Met behoud van originele details, zoals de sfeervolle stalraampjes, bouwden we de woning vrijwel vanaf de grond helemaal op. Langzaam maar zeker raakten we uit de modder en in de woonkamer. Heel spannend was de plaatsing van de nieuwe gebinten volgens oorspronkelijke technieken. De hijskraan had moeite om op de krappe dijk te manoevreren en de eikenhouten gebinten waren loodzwaar... Gelukkig stond na een dag alles op z'n plek. De contouren van het nieuwe huis werden zichtbaar!  

Wie waagt, die wint!

Na maanden inzet van alle betrokkenen en een zeer soepel verlopen bouwperiode staat de voormalige koeienstal nu letterlijk als een huis! We mochten een zeer fraai eindresultaat opleveren: een prachtige woning met hoog afwerkingsniveau en bijzondere doorkijkjes naar de schitterende omgeving. Het begin van een mooie toekomst voor deze Rumptse familie!

Bekijk foto's van dit project


Ga terug